• Hrvatski
  • English

Novosti

 

Povodom organizacije manifestacije „Dan ergele Đakovo“ koja ujedno predstavlja i slavlje 509. godišnjice od osnutka ergele Đakovo i 209. godina uzgoja konja lipicanske pasmine, koja će se održati dana 10. listopada 2015. godine (subota), pozivamo sve zaljubljenike u lipicanske konje i konjičke sportove da proslave zajedno sa nama "NAŠ DAN", a tvrtkama i obrtnicima upućujemo još jednom poziv na sudjelovanje sa ciljem izlaganja njihovih proizvoda.

Preuzimanje dokumenta:   PONUDA ZA IZAGAČE

Preuzimanje dokumenta:  PRIJAVNICA ZA IZLAGAČE

 

POKROVITELJ MANIFESTACIJE:

 

SPONZORI MANIFESTACIJE:

      

    

 

MEDIJSKI SPONZORI:

      

 

 

 

U domeni konjičkog sporta 27.rujna 2015. u Čepinu, održano je 5. kolo Kupa Slavonije i Baranje za jednoprege i dvoprege i 5. kolo Prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore. Nastupilo je 11 dvoprega i 5 jednoprega.

Vozač đakovačke ergele Antun Živić i njegov suvozač Tomislav Obrovac postigli su na konjičkom natjecanju 5. kola u kategoriji vožnji dvoprega 1. mjesto sa grlima 138 Siglavy Slavonija i 264 Pluto Mara. U kategoriji vožnje jednoprega prvoplasirani je vozač ergele Đakovo, Tomislav Drenjančević sa grlom 27 Conversano Zenta, dok je 4. mjesto na ljestvici zauzeo Marijan Stubičan sa grlom 268 Pluto Montenegra.

Vozač ergele Đakovo, Antun Živić sa vrhunskim plasmanom dvostruki je šampion. Pripala mu je laskava titula pobjednika KUP-a Slavonije i Baranje u kategoriji vožnje dvoprega u RH. Vozač jednoprega Marijan Stubičan u ukupnom plasmanu KUP-a osvojio je 2. mjesto, a Tomislav Drenjančević 4. mjesto na ljestvici.

Organizator ovog konjičkog natjecanja bio je KK „SLAVONAC“ iz Čepina. 

( tekst: S.Butković / foto: I.Vrbanić)

 

 

Povodom organizacije manifestacije „Dan ergele Đakovo“ koja ujedno predstavlja i slavlje 509. godišnjice od osnutka ergele Đakovo i 209. godina uzgoja konja lipicanske pasmine, koja će se održati dana 10. listopada 2015. godine (subota), pozivamo sve tvrtke i obrtnike na sudjelovanje sa ciljem izlaganja Vaših proizvoda.

 

Preuzimanje dokumenta:   PONUDA ZA IZAGAČE

Preuzimanje dokumenta:  PRIJAVNICA ZA IZLAGAČE

 

 

Povodom obilježavanja 435 GODINA ERGELE LIPICA u Sloveniji, 20. rujna 2015. godine , Ergela Đakovo prezentirala je svoju turističku ponudu uz atraktivne promidžbene materijale koji su privukli pažnju mnogobrojnih posjetitelja ove manifestacije. U okviru programa lipičke ergele održan je i prigodan konjički program uz sadržaje namijenjene svim dobnim uzrastima.

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo u petak, 25.rujna 2015.godine u 16:00 sati održat će se još jedna predstava izuzetno atraktivnog konjičkog programa na zahtjev velikog broja turista koji će ovoga vikenda boraviti u Slavoniji.

Predstava u trajanju od 30 minuta zamišljena je kao glazbeno prikazni program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo.Prikazat će se rad jahača - kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama - zasebne točke sa jednopregom,dvoprezima i četveropregom. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine u vlasništvu ergele Đakovo.

Stranice