• Hrvatski
  • English

Novosti

 

U cilju obogaćivanja turističke ponude grada Đakova u predbožićno vrijeme, ergela Đakovo u suradnji sa Gradom Đakovom i TZ grada sudjeluje u promotivno turističkoj ponudi vožnje kočijom ergele Đakovo po centru grada.Projekt obuhvaća vožnju definiranom rutom u užem centru grada (oko 10 minuta vožnje po jednoj ruti) koja je na raspolaganju za vožnju građana i turista.Kočija kreće ispred zgrade gradskog poglavarstva, a vožnje će se održavati adventskim subotama 6. i 13. prosinca 2014. od 10:00 do 12:00 sati,u petak 19.prosinca i u ponedjeljak 22.12.2014. godine u isto vrijeme. U slučaju lošeg vremena vožnja bila odgođena za slijedeći dan (adventska nedjelja). Za sve građane i turiste vožnja je besplatna.

TERMINI ADVENTSKIH VOŽNJI:  6.,13.,19. i 22.prosinca 2014. (od 10:00 - 12:00 sati)

U Đakovu, 28.listopada 2014.

U okviru programa “Hrvatski usmeno-književni tragovi u Mađarskoj, u slici i riječi” u Centru Amadea u Đakovu danas je otvorena izložba ilustracija hrvatskih narodnih pripovjedaka mađarske umjetnice Veronike Sinko, te predstavljena mađarska izdanja hrvatskih narodnih pripovjedaka Hrvata iz Mađarske u izboru Đure Frankovića. Bračni par Sinko iz Budimpšete i književnik Franković iz Pečuha prilikom svog boravka u našem gradu posjetili su i našu đakovačku ergelu pri čemu nisu krili svoje oduševljenje ljepotom konja lipicanaca.
 
 

U Đakovu, 25.listopada 2014.

 

JESENSKE IGRE POLETARACA ZA REGIJU ISTOK : Naši mali gosti - izviđači, njih oko 200 - 25.10.2014. u posjeti Državnoj ergeli u Đakovu: Odred izviđača "Vinkovci", Odred izviđača "Jozo Koutni" iz Požege, Izviđački klub "Javor", Odred izviđača "Iovallios" iz Valpova, Udruga izviđača "Mihaljevića" iz Sl.Šamca, Udruga katoličkih izviđača "Jarmina", Udruga izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka i Udruga izviđača "Suvara" iz Otoka i Odred izviđača "Klasje" iz Đakova.Konji lipicanci i lokacija đakovačke ergele - Pastuharna, bili su prioritetna destinacija u domeni nacionalne aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske.

 

   

Tijekom zimskih mjeseci u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo (A. Šenoe 45, Đakovo) započinje natjecanje u preponskom jahanju C kategorije „Zimski kup Slavonije i Baranje“. Prvo kolo će se održati dana 25. listopada 2014. godine, dok je održavanje slijedećih natjecanja kupa predviđeno za : 22.11.2014., 17.01.2015., 14.02.2015. i 14.03.2015.(finale kupa).

Početak svih konjičkih natjecanja u navedenim terminima je u 10:00 sati. Organizatori natjecanja su Konjički klub Osijek i Državna ergela Đakovo i Lipik.

Ulaz na turnir za posjetitelje slobodan.

 

Preuzimanje propozicija: 1. kolo (25.10.2014. godine)

Preuzimanje propozicija: 2. kolo (22.11.2014. godine)

Đakovo, 15.listopada 2014.

Lokacija Državne ergele Đakovo - Ivandvor

U gradu Đakovu i slavonskoj ravnici ovih dana boravi ekipa Hrvatske radio-televizije, a razlog njihova posjeta je snimanje dokumentarnog filma o biskupu, meceni, filozofu, teologu, vrsnom putopiscu Josipu Jurju Strossmayeru. Povod su obljetnice koje će biti obilježene sljedeće godine: dvjestota godišnjica rođenja i sto deseta godišnjica smrti.Redatelj dokumentarca je Ištvan Filaković, a autori scenarija su Lada Džidić, Margareta Matijević i Niko Kostanić.Kamere vrsnih filmaša zabilježile su kadrove poznate đakovačke katedrale uz materijale snimljene na lokaciji Državne ergele Đakovo – na Ivandvoru. Izuzetni kadrovi čuvenog đakovačkog četveroprega i konja lipicanca u galopu slavonskim poljima ostavit će neizbrisiv trag u filmu koji će biti dio riznice povijesno-kulturne baštine. Snimanje u Đakovu još traje, a dio materijala bit će snimljen i u Osijeku, a predviđeno je snimanje i u Vatikanu i Beču.

Stranice