• Hrvatski
  • English

Novosti

U Splitu, 10.kolovoza 2015.

 

  

 

Državna ergela Đakovo i Lipik danas, 10.8.2015.će se predstaviti i gradu Splitu, na rivi, svojim atraktivnim promo-materijalima. Također će bíti prezentirana i turistička ponuda putem video-prezentacije. 

 

Povodom obilježavanja 300 godina Sinjske alke od 7 – 9 kolovoza  2015. godine manifestaciji je nazočila i Državna ergela Đakovo i Lipik. Đakovačka lipicanska kočija predvodila je u subotu svečanu povorku kroz grad Sinj i alkarsko trkalište, neposredno prije održavanja alkarskog natjecanja ČOJA. Tijekom trodnevne svečanosti vožnje fijakerom đakovačke ergele  ulicama grada Sinja privuke su mnogobrojne domaće i strane  goste. Prilikom svog boravka velikom broju uzvanika i posjetitelja ove manifestacije ergela se predstavila i atraktivnim promo-materijalima. Državna će se ergela sa svojim lipicancima predstaviti u ponedjeljak i gradu Splitu, na rivi.

    

foto: Damir Jakšić

 

  

Državnu ergelu u Đakovo posjetila je 6.kolovoza 2015. ekipa HRT Centra Osijek, novinarka Melita Homa uz snimatelja Emila Gieslera. Riječ je o snimanju reportaže za dnevno - mozaičnu emisiju ŠUŠUR koja će se emitirati uživo iz Đakova početkom rujna ove godine.Prilikom svog boravka na dvjema lokacijama đakovačke ergele, Ivandvoru i Pastuharni,kamerom su zabilježili kadrove uz priču o lipicancima. Od matičnog stada smještenog u netaknutoj prirodi, do njihovog "školovanja" u gradu, u Pastuharni.

Zabilježili su priču o najcjenjenijem pastuhu, kao i trening perspektivne lipicanke - sportašice Mare. U zatvorenoj jahaonici snimke treninga i dresurnog jahanja svim zaljubljenicima u konje i konjičke sportove privući će pažnju.. Naši su se gosti – snimatelji, provozali i dvopregom đakovačkim ulicama kako bi priča o gradu Đakovu i njenim lipicancima bila zaista u potpunosti doživljena.

  

foto: Silvija Butković

 

U subotu, 18.srpnja 2015. godine nogomentaši GNK Dinama iz Zagreba izabrali su đakovačku ergelu kao neizostavnu destinaciju za posjet. Predsjednika kluba, gospodina Mirka Barišića i njegove sportaše pozdravio je ispred turističkog odjela Pavo Sabolski. Prilikom obilaska Pastuharne oduševili su ih konji lipicanci, njihova mirnoća i gracioznost. Mnogobrojna su pitanja uslijedila vezana za dresure i treninge konja, te njihove značajnije nastupe u segmentu zaprežnog sporta. Ipak nisu krili oduševljenje izgledom i pratećim sadržajima najveće zatvorene jahaonice u Hrvatskoj ispred koje su poželjeli zabilježiti svoj posjet uz zajedničku fotografiju koja će ostati kao trajna uspomena na Slavoniju i njenu dugogodišnju tradiciju u uzgoju ovih divnih plemenitih  životinja.

 

Na održanom konjičkom natjecanju Croatia CUP-a u dresurnom jahanju 2015. – II. Kolo u Zagrebu, 12.7.2015. godine, zabilježen je još jedan izvrstan nastup naših đakovačkih jahača na lipicanskim grlima.

U konkurenciji natjecatelja Državnu  ergelu Đakovo predstavljao je jahač Goran Grizak na grlu 30 Conversano Santa, a ispred KK Đakovo nastupila je Tina Blažević na grlu 340 Siglavy Zenta.

Grizak je u utakmici za mlade konje starosti 6 godina plasiran na 1. mjestu, a u utakmici u kategoriji „L“ sa istim grlom pokazao je izvrsne rezultate i pri tome osvojio 2.mjesto. Sa vrhunskim rezultatima koje je postigao do sada u dresurnom jahanju ujedno je i vodeći natjecatelj Croatia Cup-a. Njegov nastup očekujemo i u finalnoj utakmici koja je planirana za 23.8.2015. godine u Zagrebu.

Jahačica KK Đakova Tina Blažević u utakmici za mlade konje starosti 4. godine plasirala se na 1.mjesto ljestvice. Ovim su nastupom đakovački jahači pokazali sposobnost i kvalitetu rada u dresurnom jahanju 

 

Stranice