• Hrvatski
 • English

Novosti

U Đakovu, 20.veljače 2015. godine

Na temelju članka 22. Statuta Državne ergele Đakovo i Lipik, a na prijedlog Povjerenstva za provođenje javne prodaje travokosilica, ravnatelj dana 04.02. 2015. objavljuje

JAVNU PRODAJU TRAVOKOSILICA

   


Rb.

VRSTA TRAVOKOSILICE

KOM

POČETNA CIJENA

GOD.NABAVE

1.

Travokosilica traktor MTD SN 180

1

5.040,00 kn bez PDV-a

2003.

2.

Travokosilica trimer STIHL FS 85

1

450,00 kn bez PDV-a

2004.

3.

Travokosilica –MTD R 484 B 2,0 KW

 

1

 

360,00 kn bez PDV-a

 

2001.

 1. Nadmetanje će se održati 19.02.2015. godine u 10 sati na Državnoj ergeli Đakovo i Lipik A. Šenoe 45, Đakovo.

 2. Kosilice se mogu se pogledati svakim radnim danom na ergeli do javne prodaje od 07 do 15 sati.

 3. Pravo nadmetanja imaju sve fizičke i pravne osobe državljani RH koji prethodno a najkasnije do početka javne dražbe uplate jamčevinu od 05% od iznosa početne cijene kosilica i Povjerenstvu dostave dokaz o uplaćenoj jamčevini.

 4. Jamčevina se plaća na žiro-račun broj: HR0625000091101342123, u opisu „plaćanje jamćevine za licitaciju“.

 5. Najpovoljniji ponuđač je onaj koji ponudi najveću cijenu u odnosu na početnu.

 6. Prednost pri kupnji ima ponuđač koji kupuje sve kosilice u paketu.

 7. Kupac je dužan s Državnom ergelom sklopiti kupoprodajni ugovor u roku od 3 dana i u tom roku platiti kupoprodajnu cijenu te odvesti kosilice iz dvorišta ergele, u suprotnom prodaja će se smatrati nevažećom i za to sredstvo odredit će se nova prodaja, a iz uplaćene jamčevine namirit će se troškovi nove prodaje i drugi troškovi nastali zbog odustajanja kupca.

 8. Ponuditelji čija cijena ne bude prihvaćena vratit će se jamčevina u roku od osam dana od dana zaključenja javne prodaje.

 9. Plaćanje poreza na promet, vezano uz kupnju kosilica, kao i druge troškove vezano uz prijenos vlasništva snosi kupac.

 10. Travokosilice se prodaje u viđenom stanju i naknadne reklamacije na viđenu kvalitetu neće se uvažavati (načelo viđeno-kupljeno).

 11. Svi eventualni prigovori riješavat će se na licu mjesta s Povjerenstvom imenovanim za provođenje javne prodaje.

 12. Dodatne obavijesti mogu se dobiti na telefon: 031/813-286

 13. Privitak ovom pozivu su fotografije kosilica

 

ravnatelj

Državne ergele Đakovo i Lipik

Dr.sc. Nidal Korabi

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo ( Augusta Šenoe 45 ), u zimskim mjesecima prošle godine započelo je konjičko natjecanje - ZIMSKI KUP SLAVONIJE I BARANJE. Riječ je o turniru u preponskom jahanju C kategroije koji ima međunarodni karakter, a natjecatelji su iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.Ovog će se vikenda u jahaonici održati 3. i 4. kolo turnira i to:

3.KOLO  - 24.siječnja 2015. u 10:00 sati  (subota)

   4.KOLO - 25.siječnja 2015. u 09:00 sati   (nedjelja)

Finalno konjičko natjecanje planirano je za 14.ožujka 2015. godine. Organizatori  turnira su: Konjički klub Osijek i Državna ergela Đakovo.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan!

Preuzimanje propozicija: 3. kolo (24.01.2015. godine)

Preuzimanje propozicija: 4. kolo (25.01.2015. godine)

   

Treću godinu za redom Đakovčane i njihove goste u pred/božićno vrijeme uveli su đakovački lipicanci s jahačima, vozačima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći, krinolinama, s manirima prave gospode i dahom prošlosti dvorova, balova... Sve to dio je božićnog bala, božićne priče, glazbeno-scenske predstave s konjima «San zimske noći», održane u subotu navečer, u dva termina, u zatvorenoj jahaonici Državne ergele lipicanaca u Đakovu, pred prepunim gledalištem. Karte za ovaj spektakl prodane su tjednima unaprijed, a bal je gledala publika iz cijele RH. U najljepšoj božićnoj priči iz Đakova, uz brojnu publiku, uživali su i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je i otvorio predstavu, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić,  zamjenik župana osječko-baranjskog Dragan Vulin, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i drugi. - Ovo je pravi brend, rekao je o balu i Ergeli Jakovina, dok je ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik Nidal Korabi rekao da je ovo najveća predstava koju priređuje ova ergela, ali i najveća predstava s konjima u RH.

   

   

“Dvorac u noći, glazba i bogata trpeza. Grofice žure sa svojim kočijama na dvorsku svečanost. Šepure se grofovske kočije i paradni carski konji lipicanci. Izvan zidina dvorca snježna je mećava, a siromašna djevojka uz svog konjića skuplja drva za ogrjev i prodaje ih kako bi zaradila koji novčić. Zbog jake zime sažale se dvorske kuharice i kriomice je uvedu u dvorsku kuhinju. Djevojka Ana nikad nije vidjela toliko torti, pečenja, voća. I dok se grije umotana u dekicu pokraj kamina, tone u svoj najljepši san. San koji će ove zimske noći postati stvarnost!» Tu su zimsku bajku u Đakovu večeras ispričali dresurni jahači, plesači, vozači jednoprega, dvoprega, četveroprega i, naravno, đakovački četveronožni 'plemenitaši' lipicanci. Bijeli pastusi kretali su se po taktovima glazbe lako i lepršavo, graciozno i otmjeno, kao da su upravo izišli iz najljepših bajki. U ovoj čarobnoj sudjelovali su Državna ergela Đakovo, Ergela Lipica iz Slovenije, Udruga “Lipicanska barokna raskoš” iz Zagreba, Udruga “Contessa” iz Draganića, đakovački KUD “Sklad» i MVS "Bećarine " KUD-a "Tena". Ispred jahaonice je održan božićni sajam.

IZVOR: Glas Slavonije, Suzana Župan

fotografije: Silvija Butković

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo( A.Šenoe 45, Đakovo ) i ove će se godine održati - TURNIR U DRESURNOM JAHANJU ( 4 kola ). Održavanje 1.KOLA je 30.studenog 2014. godine (nedjelja) s početkom u 10:00 sati.Cilj ovog turnira je promidžba i pokretanje dresurnog jahanja u Slavoniji i Baranji.

Termini turnira: 1.KOLO 30.11.2014. / 2.KOLO 28.03.2015. / 3.KOLO 25.04.2015. / 4.KOLO - FINALE 23.05.2015.Organizator natjecanja je Državna ergela Đakovo i Lipik.Ulaz na turnir za posjetitelje slobodan.

Preuzimanje dokumenta: TURNIR U DRESURNOM JAHANJU - 1. KOLO 30.11.2014.

Stranice