• Hrvatski
  • English

Novosti

 

 

U Čepinu, 28.rujna 2014. godine po prvi je puta održana Međunarodna maratonska utakmica u kategoriji jednoprega i dvoprega. Na natjecanju koje je okupio natjecatelje iz Hrvatske i Mađarske, nastupili su i vozači Državne ergele Đakovo.U konkurenciji jednoprega i dvoprega Ergela Đakovo je sa svojim vozačima zauzela vrh ljestvice u obje kategorije.U vožnji jednoprega prvoplasirani je vozač Marijan Stubičan sa pastuhom 170 Napolitano Trofetta XI - 1, a u maratonskoj vožnji doprega prvo je mjesto pripalo vozaču Josipu Zirnu sa kastratima 35 Conversano Munja VII-5 i 981 Conversano Zenta X-2. ( foto: M.Nakić / T.Mak )

 

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo,održat će se još jedna predstava izuzetno atraktivnog konjičkog programa u utorak, 30.rujna 2014. u 19:00 sati.Predstava u trajanju od 30 minuta zamišljena je kao glazbeno prikazni program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo.Prikazat će se rad jahača - kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama - zasebne točke sa jednopregom,dvoprezima i četveropregom. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine u vlasništvu ergele Đakovo.

Ulaznice za predstavu:

15,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike 20,00 kn za odrasle posjetitelje

Ulaznice se mogu nabaviti svaki radni dan od 7-17 sati, subota od 9 - 13 sati ili prije početka programa u jahaonici.

Posebna ponuda za organizirane turističke grupe gostuju, osim predstave u cijenu ulaznice uključen je i obilazak ergele Đakovo nakon programa uz pratnju turističkih vodiča (Ulaznice po cijeni od 30,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike, te za odrasle posjetitelje po cijeni od 40,00 kn).

- Vođenje programa na hrvatskom i engleskom jeziku

REZERVACIJE ZA TURISTIČKE GRUPE: Silvija Butković, viši stručni referent za turizam i marketin
e-mail: sbutkovic@dedl.hr

 

Đakovački lipicanski četveropreg

Početkom tjedna Državnu ergelu u Đakovu posjetila je TV ekipa RTL-a. Uvijek atraktivan đakovački lipicanski četveropreg, priča o gizdavim ljepotanima koji plijene pažnju svojom gracioznošću mnogobrojnih posjetitelja, kao i povijesni detalji o posjeti engleske kraljice Elizabete II. 1972. godine biti će neizostavni dio putopisne reportaže u novoj emisiji "Sve u šest" koji će gledatelji uskoro moći pogledati na svojim malim ekranima sa velikim zanimanjem.

   

 

 

Izvrsne sportske rezultate postigao je jahač đakovačke ergele, Goran Grizak koji se natjecao na Državnom prvenstvu RH u dresurnom jahanju za mlade konje održanom u Zagrebu 20. rujna 2014. godine. U kategoriji mladih konja od 4 godine u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo je 3. mjesto, visoko 2. mjesto u kategoriji mladih konja od 5 godina, dok je u kategoriji za mlade konje od 6 godina plasiran je na 5. mjestu.

 

Na istom natjecanju nastupili su i članovi KK Đakovo. Jahačica Tea Tosenberger u natjecanju za mlade konje u kategoriji od 4 godine osvojila je 6. mjesto, Josip Kokalović u utakmici A-KUER u kategoriji jahača do 17 godina 2. mjesto, a na istom mjestu plasirala se i Katarina Čorić u kategoriji jahača iznad 17 godina. U utakmici A5 Tea Bašić se plasirala na 4. mjestu, a Josipa Šimić sa dva konja zauzela je 5. i 6. mjesto na ljestvici.

 

 

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo u subotu, 27.rujna 2014.godine u 16:00 sati održat će se još jedna predstava izuzetno atraktivnog konjičkog programa na zahtjev velikog broja turista koji će ovoga vikenda boraviti u Slavoniji.

Predstava u trajanju od 30 minuta zamišljena je kao glazbeno prikazni program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo.Prikazat će se rad jahača - kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama - zasebne točke sa jednopregom,dvoprezima i četveropregom. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine u vlasništvu ergele Đakovo.

Ulaznice za predstavu: 15,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike, te za odrasle posjetitelje po cijeni od 20,00 kn mogu se nabaviti prije početka programa u jahaonici.Napomena: U cijenu ulaznice nije uključen obilazak ergele Đakovo.

 

Posebna ponuda za organizirane turističke grupe po promotivnoj cijeni koja uključuje:

Konjičku predstava u zatvorenoj jahaonici ergele Đakovo + obilazak Pastuharne uz pratnju turističkih vodiča.Rezervacije za turističke grupe u dogovoru sa turističkim odjelom Ergele.

 

REZERVACIJE ZA TURISTIČKE GRUPE:

Silvija Butković,viši stručni referent za turizam i marketing                

e-mail: sbutkovic@dedl.hr

GSM : 099/215 23 78

Stranice

Kalendar događanja