• Hrvatski
  • English

Novosti

 

TZG Đakova zajedno sa Državnom ergelom Đakovo (Đakovo i Lipik) i Srednjom strukovnom školom Antuna Horvata Đakovo, predstavila je turističku ponudu grada Đakova na sajmu ''Grapos-expo'' u Gračanici od 21.-22.4.2016. Uz predstavljanje ponude posjetiteljima sajma obavljeni su razgovori sa četiri turističke agencije: Nermaris (Gračanica), Elle Travel (Tuzla), Elketours (Lukavac) i BNS Company (Srebrenik). Razgovor o suradnji je obavljen i sa Turističkom zajednicom Tuzlanskog kantona. Sudjelovanje na sajmu je rezultat uzvrata dobre suradnje između TZG Đakova i Obrtničke komore Tuzlanskog kantona koja već dugi niz godina sudjeluje na manifestacijama i događanjima na području grada Đakova. (Izvor:TZ Grada Đakova)

   

 

 

  

Hrvatski konjički savez u suradnji sa Državnom ergelom Đakovo organizira održavanje preponskog trening - seminara. Navedeni seminar održava se u cilju unapređenja, osnaživanja i podizanja razine kvalitete rada i promicanja preponskog jahanja kao discipline konjičkog sporta, uključivanja većeg broja jahača u preponska natjecanja i popularizacije preponskog jahanja općenito.

Trening seminar provodi gđa. Janka Krašovec - Hrvatska seniorska reprezentativka preponskog sporta u posljednjih 14 godina, osvajačica Državnog prvenstva za seniore, višestruka osvajačica Croatia cupa i Karoca cupa, te osvajačica 3. mjesta na Balkanskom seniorskom prvenstvu preskakanja prepona. Trenersku edukaciju završila je u Irskoj 2009. godine.

Seminar će se održati u periodu 11.-12. lipnja 2016. godine (subota i nedjelja) s početkom u 09:00 sati u jahaonici Državne ergele Đakovo.

U Đakovu, 14.travnja 2016. godine

 

Konzulica Veleposlanstva Države Izrael - IRIT SHNEOR prilikom svog boravka u Gradu Đakovu danas je posjetila i obje lokacije Državne ergele Đakovo. Nije krila svoje oduševljenje poviješću ergele, njezinom dugogodišnom tradicijom i uzgojem konja lipicanske pasmine, te posjetom britanske kraljice Elizabete II. 1972. godine i ovogodišnjim dolaskom Vojvotkinje od Cornwalla. Posebno ju je iznenadio veliki broj turista koji su danas obilazili Pastuharnu sa turističkim vodičima ergele kao  vrlo atraktivne destinacije za kontinentalni turizam i Hrvatsku. Razlog ovog posjeta Slavoniji je današnje otvorenje izložbe fotografija " PAPA FRANJO U IZRAELU" u Spomen muzeju J.J.Strossmayera čiji je ravnatelj vlč.Tadija Crnjak također bio gost đakovačke ergele.

    

 

Državna ergela Đakovo dana 17.travnja 2016. godine (nedjelja) organizira KUP Državne ergele Đakovo 4 - kolo u dresurnom jahanju.Natjecanje će se održati u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo (A.Šenoe 45, Đakovo) s početkom u 10:00 sati. Cilj ovog turnira je promidžba i pokretanje dresurnog jahanja u Slavoniji i Baranji. Organizator natjecanja je Državna ergela Đakovo i Lipik.

Pozivamo sve znatiželjnike i zaljubljenike u konjički sport i u konje općenito da nam se pridruže i podrže sve natjecatelje. Dresurno jahanje je i olimpijska disciplina i kao takva plijeni pažnju široke publike koja će moći uživati u gracioznim i preciznim kretnjama konja,  kroz koje mora pokazati osnovne kretnje: hod, kas, galop te prijelaze iz jedne vrste kretanja u drugi.

Termini turnira:  5.KOLO FINALE KUPA  15.05.2016.                          

Ulaz na turnir za posjetitelje slobodan.

PREUZIMANJE PROPOZICIJA : 4.KOLO

 

    

7221 Siglavy XI-25 (2003), 234 Siglavy XI Servola – 586 Galanka

Rasplodni pastuh u Državnoj ergeli Đakovo za pripusnu sezonu 2016/2017. Pastuh klase „elita“ iz državnog centra za umjetno osjemenjivanje u vlasništvu Državne ergele Topolcianky (Slovačka). Pastuh rezerviran za rasplod u Republici Slovačkoj do 2019. godine.Veselimo se njegovoj ždrebadi u ergeli Đakovo!

    

    

Stranice