• Hrvatski
  • English

Novosti

 

 

Petak, 3. SRPNJA 2015.

17:00  sati  –  ZAPREŽNO NATJECANJE – DRESURA (utakmica A), Hipodrom ergele Đakovo

 

Subota, 4. SRPNJA 2015.

16:00 sati   – ZAPREŽNO NATJECANJE – MARATON (utakmica B), Hipodrom ergele Đakovo

 

Nedjelja, 5. SRPNJA 2015.

09:00 sati –  PREPONSKO NATJECANJE, Zatvorena jahaonica ergele Đakovo

15:00 sati  -  PREPONSKO NATJECANJE - Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje, Zatvorena  jahaonica ergele Đakovo

16:00 sati  – ZAPREŽNO NATJECANJE – VOŽNJA PRECIZNOSTI IZMEĐU ČUNJEVA (utakmica C), Hipodrom ergele Đakovo

18:00 sati –  PREPONSKO NATJECANJE – RASTUĆE POTEŠKOĆE, Zatvorena jahaonica ergele Đakovo

 

Urbroj: 828/2015.

Đakovo, 01.06.2015.

Na temelju članka 22. Statuta Državne ergele Đakovo i Lipik, a na prijedlog Povjerenstva za provođenje javne prodaje rabljene mehanizacije (traktorske kosilice i okretač sijena), ravnatelj dana 01.06. 2015. objavljuje

JAVNU PRODAJU

  

Rb.

VRSTA MEHANIZACIJE

KOM

POČETNA CIJENA

GOD. PROIZVOD.

1.

Traktorska kosilica SIP-Laser 260 D

    1

3.000,00 kn bez PDV-a

         2003.

2.

Okretač sijena  SIP-Spider 555

    1

2.000,00 kn bez PDV-a

         2003.

 

1.       Nadmetanje će se održati  08.06.2015. godine u  10:00 sati na Državnoj ergeli Đakovo i Lipik A. Šenoe 45, Đakovo.

2.       Kosilica i okretač  mogu se pogledati svakim radnim danom na ergeli do javne prodaje od 07 do 15 sati.

3.       Pravo nadmetanja imaju sve fizičke i pravne osobe državljani RH koji prethodno a najkasnije do početka javne dražbe uplate jamčevinu od 5% od iznosa                   početne cijene za kosilicu i okretač i Povjerenstvu dostave dokaz o uplaćenoj jamčevini.

4.       Jamčevina se plaća na žiro-račun broj:  ­­­­­­­­­­­­­­­HR0625000091101342123, u opisu „plaćanje jamčevine za licitaciju“.

5.       Najpovoljniji ponuđać je onaj koji ponudi najveću cijenu u odnosu na početnu.

6.       Kupac je dužan s Državnom ergelom sklopiti kupoprodajni ugovor u roku od 3 dana i u tom roku platiti kupoprodajnu cijenu te odvesti  kupljenu mehanizaciju           iz dvorišta ergele, u suprotnom prodaja će se smatrati nevažećom i za to sredstvo odredit će se nova prodaja, a iz uplaćene jamčevine namirit će se troškovi               nove prodaje i drugi troškovi nastali zbog odustajanja kupca.

7.       Ponuditelji čija cijena ne bude prihvaćena vratit će se jamčevina u roku od osam dana od dana zaključenja javne prodaje.

8.       Plaćanje poreza na promet, vezano uz kupnju mehanizacije , kao i druge troškove vezano uz prijenos vlasništva snosi kupac.

9.       Mehanizacija se prodaje u viđenom stanju i naknadne reklamacije na viđenu kvalitetu neće se uvažavati (načelo viđeno-kupljeno).

10.    Svi eventualni prigovori riješavat će se na licu mjesta s Povjerenstvom imenovanim za provođenje javne prodaje.

11.    Dodatne obavijesti mogu se dobiti na telefon: 031/813-286

12.    Privitak ovom pozivu je fotografija rabljene mehanizacije

 

                                                                                                                                                             ravnatelj: Državne ergele Đakovo i Lipik, Dr.sc. Nidal Korabi

 

 

U sklopu 17. Međužupanijske stočarske izložbe i Sajma Slavonski Brod 2015., 23.svibnja 2015. održano je: I. kolo Kupa Slavonije i Baranje za jednoprege, I. kolo Kupa Slavonije i Baranje za dvoprege i I. kolo Prvenstva Hrvatske u vožnji dvoprega za juniore.

Vozač đakovačke ergele Antun Živić i njegov suvozač Tomislav Obrovac postigli su izuzetne sportske rezultate u kategoriji vožnji dvoprega sa osvojenim 1. mjestom, a u kategoriji vožnje jednoprega treće mjesto na ljestvici zauzeo je Marijan Stubičan i njegov suvozač Dario Čordaš. Organizator ovog konjičkog natjecanja bio je ZAPREŽNI KLUB „SLAVONAC“.

    

U Đakovu, 18.svibnja 2015.

Đakovačka je ergela 18.svibnja 2015. bila jedna od nezaobilaznih atraktivnih turističkih destinacija za ekipu TV RAI 3. U organizaciji ovog studijskog putovanja od strane HTZ-a, TZ  Osječko-baranjske Županije i TZ grada Đakova, zabilježeni su autentični filmski kadrovi kojima će vrsni snimatelji obogatiti sadržaj dokumentarne emisije „Geo&Geo“. Ekipa filmaša u sastavu Marco Preti, Lucas Preti i Andrea Preti nije krila svoje oduševljenje ljepotom krajolika slavonske ravnice u čijem okruženju borave đakovački lipicanci više od 200 godina.

    

 

     

Zabilježeli su svojim kamerama motive sa dviju lokacija Državne ergele u Đakovu, u Pastuharni i na Ivandvou. Zadana tema za Đakovo i Đakovštinu je bila: lipicanci, tradicijski zanati, tradicijske kuće i slavonska polja. Redakcija ovog dokumentarnog programa planira posvetiti našoj zemlji čak 5 dokumentaraca, čije se prikazivanje planira tijekom 2015. i 2016. godine. Posebno zanimanje iskazano je za PPS programe, ujedno i za našu PPS destinaciju Wine Tour Slavonije i Baranje. Gledanost dokumentarnog programa TV RAI 3 koji se emitira svakodnevno u poslijepodnevnom terminu visoko kotira na ljestvici gledanosti, te dostiže brojku od 1.500.000 gledatelja. Već za 28.svibnja 2015. najavljena je dolazak još jedne ekipe  ove TV postaje iz Italije, kojoj će Ergela Đakovo biti domaćin na svojim lokacijama. 

      

tekst i foto: Silvija Butković

U Đakovu, 17.svibnja 2015. godine

      

Nakon tri kola, održanih u studenom, ožujku i travnju, u nedjelju, 17. svibnja, održano je i finalno natjecanje Kupa Državne ergele Đakovo u dresurnom jahanju u A i L programu. Održane su dvije utakmice po programu A kur i L kur. Kur program razlikovao se od u dosadašnjim kolima održanih zadanih programima ovoga su puta jahači bili i kreatori svojih nastupa, a dio prezentacije koju suci ocjenjuju je i odabir glazbe. Značaj finalu dan je i ukupnim bodovanjem jer bodovi u finalu vrijedili su, za koeficijent 1.5, više. Sutkinje kao i u dosadašnjim kolima bile su iskusne sutkinje Hrvatskog konjičkog saveza Ivana Ljubić i Zvjezdana Klarić.Na ovom finalnom turniru osim pobjednika u utakmicama A I L programa dresurnog jahanja dobili smo i ukupne pobjednike (pobjednice) u Kupu Državne ergele Đakovo.

      

Ukupna pobjeda u Kupu u dresurnom programu A pripala je Tini Blažević, članici Konjičkog kluba „Đakovo“ s 23 boda. Drugo mjesto sa samo bodom manje (22) pripalo je Goranu Grizaku, članu Državne ergele Đakovo i Lipik, dok je trećeplasirana Tea Tosenberger (KK „Đakovo“)prikupila 19 bodova. Četvrto mjesto pripalo je Tei Bašić dok je petoplasirana Ivana Zulumović (Udruga Mogu).

U finalnoj utakmici A kur programa sva tri plasirana jahača jahali su lipicance u vlasništvu Državne ergele Đakovo i Lipik, a plasirani su bili: pobjednica Tina Blažević jašući Siglavy Zentu skupila je 65,375 bodova, drugo mjesto Goran Grizak na Conversano Santi 64,500 bodova, a Tea Tosenberger na Pluto Montenegri  61,500 bodova.   

U kupu u kategoriji L najviše uspjeha imala je Tea Tosenberger koja je pobijedila s maksimalnih 25 bodova, drugo mjesto pripalo je Josipi Šimić s 20 bodova, a trećeplasirani je Goran Grizak s 19 bodova.

U najzahtjevnijoj utakmici turnira L kur najviše bodova (63,333) osvojile su dvije natjecateljice: Katarina Ćorić sa Conversano Montenegrom i Tea Tosenberger sa Pluto Montenegrom i tako podijelile prvo mjesto. Iza njih se plasirala Josipa Šimić  sa grlom Conversano Mara skupivši 59,1026 bodova. Kao i u utakmici A kur programa plasirani su jahali lipicance Državne ergele.

      

Tekst : Monika Bogadi / foto: Silvija Butković

Stranice