• Hrvatski
  • English

Novosti

 

  

Usklopu programa ovogodišnjih jubilarnih 50. Đakovačkih vezova u Državnoj ergeli Đakovo u subotu i nedjelju, 2. i 3.srpnja 2016. godine održati će se PREPONSKA I ZAPREŽNA konjička natjecanja u zatvorenoj jahaonici i na hipodromu ergele. 

Za sve posjetitelje ULAZ SLOBODAN

Subota, 02. srpnja 2016. godine

ZAPREŽNO NATJECANJE:

10,00 sati  (HIPODROM)

–  Start utakmice A (dresura) – jednopreg, dvopreg

PREPONSKO NATJECANJE:

14,00 sati (ZATVORENA JAHAONICA)

        1. UTAKMICA  EX – AEQUO (0.80 m)

        2. UTAKMICA  EX – AEQUO (1.00 m)

                    3. UTAKMICA  „IDEALNO VRIJEME“ (1.10 m)

ZAPREŽNO NATJECANJE:

16,30 sati  (HIPODROM)

– Start utakmice C (vožnja preciznosti)

Nedjelja, 03. srpnja 2016. godine

PREPONSKO NATJECANJE:

14,00 sati (ZATVORENA JAHAONICA)

                                      4. UTAKMICA „Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje“ (1.20 m)

       5. UTAKMICA „Rastuće poteškoće“ (1.20 m)

ZAPREŽNO NATJECANJE:

17,00 sati  (HIPODROM)

– Start utakmice (jednoprezi i dvoprezi)

 

  

U Državnoj ergeli u Đakovu u subotu, 20.lipnja 2016. godine održan je seminar za suce lipicanske pasmine iz cijeloga svijeta. Edukaciji je nazočilo više od dvadesetak nacionalnih sudaca iz 11 zemalja. Seminar je organiziran na lokaciji Ivandvor i u zatvorenoj jahaonici Pastuharne u centru grada. 

Državna se ergela nominirala za organizaciju ovog projekta još prošle godine. Seminar je organiziran pod okriljem Međunarodnog udruženja lipicanske pasmine (LIF) kao dio zajedničkog programa edukacije nacionalnih sudaca. Osnovni cilj programa je usavršavanje znanja sudaca, te ujednačavanje i standardiziranje kriterija za ocjenjivanja konja lipicanske pasmine na međunarodnoj razini. Seminar je nastavljen 21.lipnja u ergeli u Lipiku.

Nakon službenog dijela sudionicima seminara poslužen je objed na Ivandvoru, u netaknutnom dijelu slavonske ravnice, u zelenilu šuma s pogledom na nepregledne pašnjake i konje lipicance. Posjetom đakovačkoj katedrali i kripti, te kušaonici misnih vina u Biskupskom dvoru gostima je prezentirana i bogata riznica kulturno-povijesne i folklorne baštine grada Đakova.

    

    

    

Državna ergela će u periodu od 20.-21. lipnja 2016. godine organizirati seminar za suce lipicanske pasmine na kojem će sudjelovati suci iz cijeloga svijeta. Državna ergela nominirala se za organizaciju ovog projekta još prošle godine, a edukacija će se održati 20. lipnja u Državnoj ergeli Đakovo i 21. lipnja u Državnoj ergeli Lipik.

Seminar je organiziran pod okriljem Međunarodnog udruženja lipicanske pasmine (LIF) kao dio zajedničkog programa edukacije nacionalnih sudaca. Osnovni cilj programa je usavršavanje znanja sudaca, te ujednačavanje i standardiziranje kriterija za ocjenjivanja konja lipicanske pasmine na međunarodnoj razini.

Na edukaciji se očekuje više od 20 nacionalnih sudaca iz 11 zemalja.

 

Hrvatski konjički savez u suradnji sa Državnom ergelom Đakovo organizira održavanje preponskog trening - seminara. Navedeni seminar održava se u cilju unapređenja, osnaživanja i podizanja razine kvalitete rada i promicanja preponskog jahanja kao discipline konjičkog sporta, uključivanja većeg broja jahača u preponska natjecanja i popularizacije preponskog jahanja općenito.

Trening seminar provodi gđa. Janka Krašovec - Hrvatska seniorska reprezentativka preponskog sporta u posljednjih 14 godina, osvajačica Državnog prvenstva za seniore, višestruka osvajačica Croatia cupa i Karoca cupa, te osvajačica 3. mjesta na Balkanskom seniorskom prvenstvu preskakanja prepona. Trenersku edukaciju završila je u Irskoj 2009. godine.

Seminar će se održati u periodu 11.-12. lipnja 2016. godine (subota i nedjelja) s početkom u 09:00 sati u jahaonici Državne ergele Đakovo.

 

    

Povodom Dana Grada Zagreba i Dana branitelja Grada Zagreba, ustanova Upravljanje sportskim objektima u nedjelju 29. svibnja 2016. godine u 17:00 sati, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika gospodina Milana Bandića, organizirala je “1. SVEČANI KONJIČKI MIMOHOD” u samom centru Zagreba.​

Državne ergele Đakovo i Lipik uveličale su također svojim dolaskom ovaj svečani mimohod nastupom dvoprezima i četveropregom lipicanaca gdje su lipicanci mnogobrojnoj publici prezentirali svu svoju ljepotu i gracioznost .U mimohodu je sudjelovalo 74 konja i 99 osoba iz različitih krajeva Republike Hrvatske. 

  

FOTO / D.Katić

Stranice