• Hrvatski
  • English

Novosti

 

U Državnoj ergeli Đakovo u subotu, 3.rujna 2016. godine održat će se manifestacija „DAN ERGELE ĐAKOVO“ kojom će se obilježiti 510. godišnjica osnutka ergele Đakovo i 210 godina uzgoja konja lipicanske pasmine. Ergela će svoja vrata otvoriti velikom broju gostiju uz cjelodnevni program događanja namijenjen svim dobnim uzrastima, posebno najmlađima. Konjička predstava uz glazbu u jahaonici, programi za djecu, jahanje, igre i radionice uz animatore i vožnje fijakerima, planirane su aktivnosti uz ostali atraktivan dio turističke ponude.

Program i vrijeme održavanja planiranih aktivnosti - prema KALENDARU DOGAĐANJA na web stranici Državne ergele Đakovo: www.ergela-djakovo.hr

 

POKROVITELJI

          

 

SPONZORI

          

         

              

 

MEDIJSKI POKROVITELJI

      

        

 

Državna ergela Đakovo sa svojim lipicancima bila je sudionik programa 301. Sinjske Alke. U ovogodišnjem protokolu nastupila je sa dvopregom čime je nastavljena još kvalitetnija međusobna suradnja i prijateljstvo gradova Đakova i Sinja. Time jača i turistička promidžba ergela Đakova, Lipika i Alke kao simbola nacionalnog bogatstva Republike Hrvatske s najčvršćom poveznicom - konjem.

(foto www.visitsinj.hr)

 

Povodom organizacije ovogodišnje manifestacije „510 godina ergele Đakovo" koja će se održati dana 03. rujna 2016. godine (subota), pozivamo sve tvrtke i obrtnike u Republici Hrvatskoj na sudjelovanje sa ciljem izlaganja proizvoda iz domene njihovih djelatnosti. Program obilježavanja obljetnice ergele Đakovo biti će turističkog karaktera sa prigodnim sadržajima za posjetitelje svih dobnih skupina (posebno djece).

Potrebnu dokumentaciju za prijavu izlagači mogu preuzeti u nastavku ove obavijesti, te ju dostaviti najkasnije do 26. kolovoza 2016. godine elektronskim putem ili putem poštanskog ureda. Za dodatne informacije obratiti se turističkom odjelu na broj telefona: 031/822-535.

 

Preuzimanje dokumenta: PONUDA ZA IZLAGAČE

Preuzimanje dokumanta: PRIJAVNICA ZA IZLAGAČE U  Word doc.

Preuzimanje dokumenta: PRIJAVNICA ZA IZLAGAČE U PDF-u

 

 

Hrvatska turistička zajednica je pokrenula marketinšku suradnju s tjednikom The Times. The Times je tjednik namijenjen stranim turistima na četiri područja u Hrvatskoj: Dubrovnik (The Dubrovnik Times), Dalmacija (The Adriatic Times), Istra i Kvarner (The Istria & Kvarner Times) i Zagreb (The Zagreb Times).

U reportaži o Osječko – baranjskoj županiji koja je izašla 7. srpnja 2016. godine u sva četiri izdanja, nalazi se Grad Đakovo i njegov turistički biser – Državna ergela Đakovo.U reportaži se navodi i đakovačko vinogorje.Osim Državne ergele u dijelu ''Plus also visit...'' u kulturnom smislu ističe se sam grad Đakovo i katedrala Sv.Petra, Proljetni ophod kraljica ili Lelja iz Gorjana i Đakovački vezovi.

Tjedne naklade svakog izdanja su 50.000 primjeraka, osim dubrovačkog koji će se distribuirati u 25.000 primjeraka po broju.Turistički prilozi, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, započinju od 16.6. do 27.10.2016. godine. U tom periodu objavit će se 20 objava (na formatu duplerice), svaka županija je zastupljena u jednoj objavi u sva četiri izdanja.The Times novine su besplatne te izlaze na engleskom jeziku. 

(Izvor: TZ Đakova)

 

Đakovački lipicanac, pepinjer - 170 Neapolitano Trofetta XI-1 sa mladim jahačem Josipom Kokalovićem predvodio je ovogodišnju jubilarnu svečanu povorku 50.Đakovačkih vezova ulicama grada Đakova koju su također krasili đakovački četveropreg sa vozačem Tomislavom Obrovcem i suvozačem Tomislavom Drenjačevićem, uz tri lipicanska dvoprega sa vozačima đakovačke ergele Dankom Drobnjakom, Josipom Zirnom, Antunom Živićem i suvozačem Stjepanom Marjanovićem. Povorku su ove godine ukrasile sa đakovačkim lipicancima i jahačice Tea Bašić i Katarina Čorić.   

    

    

Stranice