• Hrvatski
  • English

Novosti

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo( A.Šenoe 45, Đakovo ) i ove će se godine održati - TURNIR U DRESURNOM JAHANJU ( 4 kola ). Održavanje 1.KOLA je 30.studenog 2014. godine (nedjelja) s početkom u 10:00 sati.Cilj ovog turnira je promidžba i pokretanje dresurnog jahanja u Slavoniji i Baranji.

Termini turnira: 1.KOLO 30.11.2014. / 2.KOLO 29.03.2015. / 3.KOLO 26.04.2015. / 4.KOLO - FINALE 24.05.2015.Organizator natjecanja je Državna ergela Đakovo i Lipik.Ulaz na turnir za posjetitelje slobodan.

Preuzimanje dokumenta: TURNIR U DRESURNOM JAHANJU - 1. KOLO 30.11.2014.

Nova BOŽIĆNA PRIČA pod imenom SAN ZIMSKE NOĆI - glazbeno je scenska predstava sa konjima prigodne predbožićne tematike sa jahačima, vozačima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći.Božićni bal lipicanaca održava se 20. prosinca 2014. godine (subota) u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu. Organizirana su dva termina: PRVA PREDSTAVA  u 17:00 i DRUGA PREDSTAVA u 20:00 sati. Cijena ulaznice je 40,00 kn. Napomena: za djecu u pratnji roditelja koja ne koriste sjedalo nije potrebna ulaznica. Broj mjesta je ograničen.

Božićna veličanstvena predstava

"SAN ZIMSKE NOĆI"

Glazbeno-scenski spektakl uz priču... kako dobro uvijek pobjeđuje!

„Svi vaši snovi mogu se ostvariti, ako imate hrabrosti slijediti ih“ – Walt Disney

 

…priča nas vodi na raskošan dvorski bal. Dvorac u noći, glazba i bogata trpeza. Grofice žure sa svojim kočijama na dvorsku svečanost. Šepure se grofovske kočije i paradni carski konji lipicanci. Izvan zidina dvorca snježna je mećava, a siromašna djevojka uz svog konjića sakuplja drva za ogrjev i prodaje ih kako bi zaradila koji novčić. Zbog jake zime sažale se dvorske kuharice i kriomice ih uvedu u dvorsku kuhinju. Djevojka Ana nikad nije vidjela toliko torti, pečenja, voća... i dok se grije umotana u dekicu pored kamina tone u svoj najljepši san... San koji će ove zimske noći postati stvarnost!

Ovu zimsku bajku ispričati će Vam dresurni jahači, plesači, vozači jednoprega, dvoprega, četveroprega i naravno naši plemeniti konji lipicanci. Bijeli ponosni pastusi kreću se po taktovima glazbe lako i lepršavo kao da su upravo izašli iz najljepših bajki.

Budite sigurni da će Vas lipicanci, ti graciozni plesači ostaviti bez daha!

U ovoj čarobnoj zimskoj priči ovogodišnjeg Božićnog bala lipicanaca sudjeluju: Državna ergela Đakovo, Ergela Lipica iz Slovenije, Udruga "Lipicanska barokna raskoš" iz Zagreba, Udruga "Contessa" iz Draganića, Udruga "Fenix" iz Oroslavlja i KUD "Sklad" iz Đakova.

OBAVEZNA REZERVACIJE ULAZNICA:

e-mail: bozicni.bal.2014@gmail.com

kontakt osoba: Silvija Butković, viši stručni referent za turizam i marketing
gsm: 099 / 215 - 2378 ili 031/822-535

 

Uplata preko ŽIRO RAČUNA Državne ergele Đakovo i Lipik  - isključivo za goste izvan Đakova

  • Primatelj:   Državna ergela Đakovo i Lipik, Augusta Šenoe 45 31400 ĐAKOVO
  • Žiro račun Državne ergele Đakovo i Lipik : IBAN: HR0625000091101342123
  • Uplatitelj:   Ime i prezime, adresa, termin predstave i broj ulaznica
  • Preuzimanje ulaznica:  Na blagajni ispred jahaonice prije predstave

 

SKICA TRIBINA I RASPORED SJEDALA:

 

 

POKROVITELJI MANIFESTACIJE:

       

            

 

         

             

 

Napomena: Molimo posjetitelje da prilikom posjeta Božićnom balu lipicanaca uzmu o obzir mogućnost niskih temperatura, te da se prikladno odjenu.

 

U cilju obogaćivanja turističke ponude grada Đakova u predbožićno vrijeme, ergela Đakovo u suradnji sa Gradom Đakovom i TZ grada sudjeluje u promotivno turističkoj ponudi vožnje kočijom ergele Đakovo po centru grada.Projekt obuhvaća vožnju definiranom rutom u užem centru grada (oko 10 minuta vožnje po jednoj ruti) koja je na raspolaganju za vožnju građana i turista.Kočija kreće ispred zgrade gradskog poglavarstva, a vožnje će se održavati adventskim subotama 6. i 13. prosinca 2014. od 10:00 do 12:00 sati,u petak 19.prosinca i u ponedjeljak 22.12.2014. godine u isto vrijeme. U slučaju lošeg vremena vožnja bila odgođena za slijedeći dan (adventska nedjelja). Za sve građane i turiste vožnja je besplatna.

TERMINI ADVENTSKIH VOŽNJI:  6.,13.,19. i 22.prosinca 2014. (od 10:00 - 12:00 sati)

U Đakovu, 28.listopada 2014.

U okviru programa “Hrvatski usmeno-književni tragovi u Mađarskoj, u slici i riječi” u Centru Amadea u Đakovu danas je otvorena izložba ilustracija hrvatskih narodnih pripovjedaka mađarske umjetnice Veronike Sinko, te predstavljena mađarska izdanja hrvatskih narodnih pripovjedaka Hrvata iz Mađarske u izboru Đure Frankovića. Bračni par Sinko iz Budimpšete i književnik Franković iz Pečuha prilikom svog boravka u našem gradu posjetili su i našu đakovačku ergelu pri čemu nisu krili svoje oduševljenje ljepotom konja lipicanaca.
 
 

U Đakovu, 25.listopada 2014.

 

JESENSKE IGRE POLETARACA ZA REGIJU ISTOK : Naši mali gosti - izviđači, njih oko 200 - 25.10.2014. u posjeti Državnoj ergeli u Đakovu: Odred izviđača "Vinkovci", Odred izviđača "Jozo Koutni" iz Požege, Izviđački klub "Javor", Odred izviđača "Iovallios" iz Valpova, Udruga izviđača "Mihaljevića" iz Sl.Šamca, Udruga katoličkih izviđača "Jarmina", Udruga izviđača "Slavonski hrast" iz Osijeka i Udruga izviđača "Suvara" iz Otoka i Odred izviđača "Klasje" iz Đakova.Konji lipicanci i lokacija đakovačke ergele - Pastuharna, bili su prioritetna destinacija u domeni nacionalne aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske.

Stranice