• Hrvatski
  • English

Novosti

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo ( Augusta Šenoe 45 ), u zimskim mjesecima prošle godine započelo je konjičko natjecanje - ZIMSKI KUP SLAVONIJE I BARANJE. Riječ je o turniru u preponskom jahanju C kategroije koji ima međunarodni karakter, a natjecatelji su iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.Ovog će se vikenda u jahaonici održati 3. i 4. kolo turnira i to:

3.KOLO  - 24.siječnja 2015. u 10:00 sati  (subota)

   4.KOLO - 25.siječnja 2015. u 09:00 sati   (nedjelja)

Finalno konjičko natjecanje planirano je za 14.ožujka 2015. godine. Organizatori  turnira su: Konjički klub Osijek i Državna ergela Đakovo.

Ulaz za sve posjetitelje je slobodan!

Preuzimanje propozicija: 3. kolo (24.01.2015. godine)

Preuzimanje propozicija: 4. kolo (25.01.2015. godine)

   

Treću godinu za redom Đakovčane i njihove goste u pred/božićno vrijeme uveli su đakovački lipicanci s jahačima, vozačima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći, krinolinama, s manirima prave gospode i dahom prošlosti dvorova, balova... Sve to dio je božićnog bala, božićne priče, glazbeno-scenske predstave s konjima «San zimske noći», održane u subotu navečer, u dva termina, u zatvorenoj jahaonici Državne ergele lipicanaca u Đakovu, pred prepunim gledalištem. Karte za ovaj spektakl prodane su tjednima unaprijed, a bal je gledala publika iz cijele RH. U najljepšoj božićnoj priči iz Đakova, uz brojnu publiku, uživali su i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je i otvorio predstavu, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić,  zamjenik župana osječko-baranjskog Dragan Vulin, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i drugi. - Ovo je pravi brend, rekao je o balu i Ergeli Jakovina, dok je ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik Nidal Korabi rekao da je ovo najveća predstava koju priređuje ova ergela, ali i najveća predstava s konjima u RH.

   

   

“Dvorac u noći, glazba i bogata trpeza. Grofice žure sa svojim kočijama na dvorsku svečanost. Šepure se grofovske kočije i paradni carski konji lipicanci. Izvan zidina dvorca snježna je mećava, a siromašna djevojka uz svog konjića skuplja drva za ogrjev i prodaje ih kako bi zaradila koji novčić. Zbog jake zime sažale se dvorske kuharice i kriomice je uvedu u dvorsku kuhinju. Djevojka Ana nikad nije vidjela toliko torti, pečenja, voća. I dok se grije umotana u dekicu pokraj kamina, tone u svoj najljepši san. San koji će ove zimske noći postati stvarnost!» Tu su zimsku bajku u Đakovu večeras ispričali dresurni jahači, plesači, vozači jednoprega, dvoprega, četveroprega i, naravno, đakovački četveronožni 'plemenitaši' lipicanci. Bijeli pastusi kretali su se po taktovima glazbe lako i lepršavo, graciozno i otmjeno, kao da su upravo izišli iz najljepših bajki. U ovoj čarobnoj sudjelovali su Državna ergela Đakovo, Ergela Lipica iz Slovenije, Udruga “Lipicanska barokna raskoš” iz Zagreba, Udruga “Contessa” iz Draganića, đakovački KUD “Sklad» i MVS "Bećarine " KUD-a "Tena". Ispred jahaonice je održan božićni sajam.

IZVOR: Glas Slavonije, Suzana Župan

fotografije: Silvija Butković

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo( A.Šenoe 45, Đakovo ) i ove će se godine održati - TURNIR U DRESURNOM JAHANJU ( 4 kola ). Održavanje 1.KOLA je 30.studenog 2014. godine (nedjelja) s početkom u 10:00 sati.Cilj ovog turnira je promidžba i pokretanje dresurnog jahanja u Slavoniji i Baranji.

Termini turnira: 1.KOLO 30.11.2014. / 2.KOLO 28.03.2015. / 3.KOLO 25.04.2015. / 4.KOLO - FINALE 23.05.2015.Organizator natjecanja je Državna ergela Đakovo i Lipik.Ulaz na turnir za posjetitelje slobodan.

Preuzimanje dokumenta: TURNIR U DRESURNOM JAHANJU - 1. KOLO 30.11.2014.

Nova BOŽIĆNA PRIČA pod imenom SAN ZIMSKE NOĆI - glazbeno je scenska predstava sa konjima prigodne predbožićne tematike sa jahačima, vozačima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći.Božićni bal lipicanaca održava se 20. prosinca 2014. godine (subota) u zatvorenoj jahaonici ergele u Đakovu. Organizirana su dva termina: PRVA PREDSTAVA  u 17:00 i DRUGA PREDSTAVA u 20:00 sati. Cijena ulaznice je 40,00 kn. Napomena: za djecu u pratnji roditelja koja ne koriste sjedalo nije potrebna ulaznica. Broj mjesta je ograničen.

Božićna veličanstvena predstava

"SAN ZIMSKE NOĆI"

Glazbeno-scenski spektakl uz priču... kako dobro uvijek pobjeđuje!

„Svi vaši snovi mogu se ostvariti, ako imate hrabrosti slijediti ih“ – Walt Disney

 

…priča nas vodi na raskošan dvorski bal. Dvorac u noći, glazba i bogata trpeza. Grofice žure sa svojim kočijama na dvorsku svečanost. Šepure se grofovske kočije i paradni carski konji lipicanci. Izvan zidina dvorca snježna je mećava, a siromašna djevojka uz svog konjića sakuplja drva za ogrjev i prodaje ih kako bi zaradila koji novčić. Zbog jake zime sažale se dvorske kuharice i kriomice ih uvedu u dvorsku kuhinju. Djevojka Ana nikad nije vidjela toliko torti, pečenja, voća... i dok se grije umotana u dekicu pored kamina tone u svoj najljepši san... San koji će ove zimske noći postati stvarnost!

Ovu zimsku bajku ispričati će Vam dresurni jahači, plesači, vozači jednoprega, dvoprega, četveroprega i naravno naši plemeniti konji lipicanci. Bijeli ponosni pastusi kreću se po taktovima glazbe lako i lepršavo kao da su upravo izašli iz najljepših bajki.

Budite sigurni da će Vas lipicanci, ti graciozni plesači ostaviti bez daha!

U ovoj čarobnoj zimskoj priči ovogodišnjeg Božićnog bala lipicanaca sudjeluju: Državna ergela Đakovo, Ergela Lipica iz Slovenije, Udruga "Lipicanska barokna raskoš" iz Zagreba, Udruga "Contessa" iz Draganića, Udruga "Fenix" iz Oroslavlja i KUD "Sklad" iz Đakova.

OBAVEZNA REZERVACIJE ULAZNICA:

e-mail: bozicni.bal.2014@gmail.com

kontakt osoba: Silvija Butković, viši stručni referent za turizam i marketing
gsm: 099 / 215 - 2378 ili 031/822-535

 

Uplata preko ŽIRO RAČUNA Državne ergele Đakovo i Lipik  - isključivo za goste izvan Đakova

  • Primatelj:   Državna ergela Đakovo i Lipik, Augusta Šenoe 45 31400 ĐAKOVO
  • Žiro račun Državne ergele Đakovo i Lipik : IBAN: HR0625000091101342123
  • Uplatitelj:   Ime i prezime, adresa, termin predstave i broj ulaznica
  • Preuzimanje ulaznica:  Na blagajni ispred jahaonice prije predstave

 

SKICA TRIBINA I RASPORED SJEDALA:

 

 

POKROVITELJI MANIFESTACIJE:

       

            

 

         

             

 

Napomena: Molimo posjetitelje da prilikom posjeta Božićnom balu lipicanaca uzmu o obzir mogućnost niskih temperatura, te da se prikladno odjenu.

 

U cilju obogaćivanja turističke ponude grada Đakova u predbožićno vrijeme, ergela Đakovo u suradnji sa Gradom Đakovom i TZ grada sudjeluje u promotivno turističkoj ponudi vožnje kočijom ergele Đakovo po centru grada.Projekt obuhvaća vožnju definiranom rutom u užem centru grada (oko 10 minuta vožnje po jednoj ruti) koja je na raspolaganju za vožnju građana i turista.Kočija kreće ispred zgrade gradskog poglavarstva, a vožnje će se održavati adventskim subotama 6. i 13. prosinca 2014. od 10:00 do 12:00 sati,u petak 19.prosinca i u ponedjeljak 22.12.2014. godine u isto vrijeme. U slučaju lošeg vremena vožnja bila odgođena za slijedeći dan (adventska nedjelja). Za sve građane i turiste vožnja je besplatna.

TERMINI ADVENTSKIH VOŽNJI:  6.,13.,19. i 22.prosinca 2014. (od 10:00 - 12:00 sati)

Stranice