• Hrvatski
  • English

Novosti

Đakovo, 15.listopada 2014.

Lokacija Državne ergele Đakovo - Ivandvor

U gradu Đakovu i slavonskoj ravnici ovih dana boravi ekipa Hrvatske radio-televizije, a razlog njihova posjeta je snimanje dokumentarnog filma o biskupu, meceni, filozofu, teologu, vrsnom putopiscu Josipu Jurju Strossmayeru. Povod su obljetnice koje će biti obilježene sljedeće godine: dvjestota godišnjica rođenja i sto deseta godišnjica smrti.Redatelj dokumentarca je Ištvan Filaković, a autori scenarija su Lada Džidić, Margareta Matijević i Niko Kostanić.Kamere vrsnih filmaša zabilježile su kadrove poznate đakovačke katedrale uz materijale snimljene na lokaciji Državne ergele Đakovo – na Ivandvoru. Izuzetni kadrovi čuvenog đakovačkog četveroprega i konja lipicanca u galopu slavonskim poljima ostavit će neizbrisiv trag u filmu koji će biti dio riznice povijesno-kulturne baštine. Snimanje u Đakovu još traje, a dio materijala bit će snimljen i u Osijeku, a predviđeno je snimanje i u Vatikanu i Beču.

 

Đakovo, 1.listopada 2014.

Naš grad Đakovo uz dvije atraktivne lokacije đakovačke ergele (Pastuharnu i Ivandvor) posjetio je 1.listopada 2014. vrsni touroperator - Juan Rodrigez iz Njemačke, kako bi obilaskom Slavonije i njenih turističkih potencijala što kvalitetnije prezentirao potencijalnim turistima ovu izuzetnu destinaciju koja zaslužuje pažnju. Rodrigues je predstavnik turističke agencije ID Riva Tours, a došao je u okviru PPS (pred i posezona) Hrvatske turističke zajednice tj. projekta Hrvatska 365 u kojem je jedna od PPS destinacija Wine tour Slavonije i Baranje sa sjedištem u Đakovu.

   

   

 

Đakovo,30.rujna 2014.

   

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice i turističkih zajednica Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a na inicijativu Lučke uprave Vukovar, u Hrvatskoj se od 29. rujna do 2. listopada održano je studijsko putovanje na temu riječnog kruzinga. Državna ergela Đakovo bila je također jedna od atraktivnih destinacija za obilazak, posebno nova turistička ponuda đakovačke ergele s naglaskom na konjičke predstave u zatvorenoj jahaonici. Program jahača i vozača zaprega uz razgled Pastuharne oduševio je sve nazočne. Predstavnike stranih brodara i hrvatskih agenata primio je i pozdravio Nidal Korabi, ravnatelj Državne ergele Đakovo i Lipik sa željom da se uspostavi intenzivnija i što kvalitetnija međusobna suradnja u domeni turizma kako bi i riječnim vodenim tokovima potencijalnim turistima bio omogućen dolazak.            

   

S ciljem intenziviranja riječkog kruzinga u lukama Aljmaš, Batina, Vukovar i Ilok i upoznavanja s turističkom ponudom županija, tijekom četverodnevnog putovanja predstavnici stranih brodara i hrvatskih agencija posjetili su Osijek, Erdut, Aljmaš, Đakovo, Vukovar, Ilok. Jednako tako, sudionici su imali prilike kušati gastronomske specijalitete ovoga kraja te uživati u nadaleko poznatim vinima tijekom posjeta vinskim podrumima. Bogatstvo kulturne ponude, ali i izvanredno lijepu prirodu upoznali su kroz posjete muzejima, samostanima, dvorcima, ali i kroz posjet jedinstvenome parku prirode – Kopačkom ritu.

 

 

 

U Čepinu, 28.rujna 2014. godine po prvi je puta održana Međunarodna maratonska utakmica u kategoriji jednoprega i dvoprega. Na natjecanju koje je okupio natjecatelje iz Hrvatske i Mađarske, nastupili su i vozači Državne ergele Đakovo.U konkurenciji jednoprega i dvoprega Ergela Đakovo je sa svojim vozačima zauzela vrh ljestvice u obje kategorije.U vožnji jednoprega prvoplasirani je vozač Marijan Stubičan sa pastuhom 170 Napolitano Trofetta XI - 1, a u maratonskoj vožnji doprega prvo je mjesto pripalo vozaču Josipu Zirnu sa kastratima 35 Conversano Munja VII-5 i 981 Conversano Zenta X-2. ( foto: M.Nakić / T.Mak )

 

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo,održat će se još jedna predstava izuzetno atraktivnog konjičkog programa u utorak, 30.rujna 2014. u 19:00 sati.Predstava u trajanju od 30 minuta zamišljena je kao glazbeno prikazni program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo.Prikazat će se rad jahača - kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama - zasebne točke sa jednopregom,dvoprezima i četveropregom. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine u vlasništvu ergele Đakovo.

Ulaznice za predstavu:

15,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike 20,00 kn za odrasle posjetitelje

Ulaznice se mogu nabaviti svaki radni dan od 7-17 sati, subota od 9 - 13 sati ili prije početka programa u jahaonici.

Posebna ponuda za organizirane turističke grupe gostuju, osim predstave u cijenu ulaznice uključen je i obilazak ergele Đakovo nakon programa uz pratnju turističkih vodiča (Ulaznice po cijeni od 30,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike, te za odrasle posjetitelje po cijeni od 40,00 kn).

- Vođenje programa na hrvatskom i engleskom jeziku

REZERVACIJE ZA TURISTIČKE GRUPE: Silvija Butković, viši stručni referent za turizam i marketin
e-mail: sbutkovic@dedl.hr

Stranice

Kalendar događanja