• Hrvatski
  • English

Novosti

 

Konjičke predstave uz glazbu u jahaonici Državne ergele u Đakovu namjenjene turistima u zatvorenoj jahaonici postaju sve atraktivnija turistička ponuda Državne ergele Đakovo. Do kraja mjeseca travnja održat će se čak tri predstave izuzetno konjičkog programa i to:

- 23.travnja 2015. godine u 12:00 sati (četvrtak)

- 24.travnja 2015. godine u 10:00 sati (petak)

- 27.travnja 2015. godine u 16:00 sati (ponedjeljak)

Predstava u trajanju od 30 minuta zamišljena je kao glazbeno prikazni program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo.Prikazat će se rad jahača - kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama - zasebne točke sa jednopregom,dvoprezima i četveropregom. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine u vlasništvu ergele Đakovo.

Ulaznice za predstavu: 35,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike, te za odrasle posjetitelje po cijeni od 45,00 kn mogu se nabaviti prije početka programa u jahaonici.Napomena: U cijenu ulaznice nije uključen obilazak ergele Đakovo.

 

Posebna ponuda za organizirane turističke grupe po promotivnoj cijeni:

Konjička predstava u zatvorenoj jahaonici ergele Đakovo + obilazak Pastuharne uz pratnju turističkih vodiča

Cijene ulaznica:  40,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike

                          50,00 kn za odrasle posjetitelje

Napomena: Rezervacije u dogovoru sa turističkim odjelom Ergele.

 

REZERVACIJE ZA TURISTIČKE GRUPE:

Silvija Butković,viši stručni referent za turizam i marketing                

e-mail: sbutkovic@dedl.hr

GSM : 099/215 23 78

 


 
Državna Ergela Đakovo po prvi je puta izdala KATALOG RASPLODNIH PASTUHA za 2015. godinu. Pastusi koji se nalaze u katalogu su licencirani pastusi koji su u vlasništvu DEĐL, a nalaze se u zakupu na prostoru Republike Hrvatske. Katalog sadrži podatke o rasplodnim pastusima sa pripadajućim fotografijama, njihove pedigree i podatke o zakupnicima kod kojih se isti nalaze u zakupu. Publikacija je uvrštena u bazu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod ISSN 1849-6938, te se nalazi i u knjižnici Državne Ergele Đakovo.
 
Katalog je u pdf obliku moguće besplatno preuzeti na web stranici Državne ergele Đakovo.
 
Intencija Državne ergele Đakovo je bila da se konjogojcima na jedan drugačiji način prezentiraju pastusi koji su raspoloživi za tekuću pripusnu sezonu, te da se omogući jednostavniji kontakt sa zakupnicima rasplodnih pastuha.

 

Konjička predstava Državne ergele Đakovo koja će se održati u subotu u 16 sati dio je programa manifestacije 7. DANI VINA I TURIZMA Osječko-baranjske županije, ulaznice je moguće nabaviti po promotivnoj cijeni od 20,00 kn prije početka predstave u jahaonici Ergele u Đakovu. Predstava u trajanju od 30 minuta glazbeno prikazni je program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo.Prikazat će se rad jahača - kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama - zasebne točke sa jednopregom,dvoprezima i četveropregom. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine u vlasništvu ergele Đakovo.

Posebna ponuda za organizirane turističke grupe po promotivnoj cijeni:

Konjička predstava u zatvorenoj jahaonici ergele Đakovo + obilazak Pastuharne uz pratnju turističkih vodiča

Cijene ulaznica:  40,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike /  50,00 kn za odrasle posjetitelje

Napomena: Rezervacije u dogovoru sa turističkim odjelom Ergele.

 

REZERVACIJE ZA TURISTIČKE GRUPE:

Silvija Butković,viši stručni referent za turizam i marketing                

e-mail: sbutkovic@dedl.hr

GSM : 099/215 23 78

 

Đakovo, 3.travnja 2015.

Državna ergela Đakovo priredila je u petak, 3.travnja 2015.godine povodom Uskrsa nezboravne trenutke mališanima koji su u pratnji svojih roditelja boravili na lokaciji Ergele u centru grada - Pastuharni od 10 - 12 sati. U društvu veselog zeke organizirane su igre na otvorenom. Sa svojim Magic Show programom tajnoviti mađiončar privukao je posebnu pažnju i malih i velikih posjetitelja. Sunčan dan bio je idelan i za vožnju lipicanskom kočijom u krugu ergele,kao i za fotografiranje sa zekom. U svijetu mašte, uz šarene balone i veselu glazbu za mališane će ovaj dan ostati u nezaboravnoj uspomeni.

 

 

SRETAN USKRS ŽELI VAM VAŠA ERGELA ĐAKOVO 

Stranice