• Hrvatski
  • English

Novosti

 

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo u petak, 05.veljače 2016.godine u 18:00 sati održat će se još jedna predstava izuzetno atraktivnog konjičkog programa. Predstava u trajanju od 30 minuta je glazbeno-prikazni program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo.Prikazat će se rad jahača - kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama - zasebne točke sa jednopregom, dvoprezima i četveropregom. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine u vlasništvu ergele Đakovo.

Vaše upite o konjičkim predstavama ili rezervacije nasbutkovic@dedl.hr(link sends e-mail) ili 099/215 23 78
 

 

   

Tijekom zimskih mjeseci u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo (A. Šenoe 45, Đakovo) održat će se nastavak natjecanja u preponskom jahanju „Zimski kup Slavonije i Baranje“, sezona 2015/2016. Održavanje 3.kola je u subotu,23.siječnja 2016. godine s početkom u 10:00 sati. Četvrto kolo kolo će se održati u nedjelju, 24.siječnja 2016. godine s početkom u 9:00 sati.

Organizatori natjecanja su Konjički klub Osijek i Državna ergela Đakovo.

ULAZ NA TURNIR ZA SVE POSJETITELJE SLOBODAN

PREUZIMANJE DOKUMENTA: Propozicije za ZIMSKI KUP SIB - 3. i 4. kolo

 

 

Na velikoj pokladnoj manifestaciji : 22. ''ĐAKOVAČKI BUŠARI'' koja će se održati 16. i 17. siječnja 2016.godine sudjelovati će i lipicanci đakovačke ergele!U pokladnoj povorci 22. Đakovačkih bušara očekuje se oko 50-ak skupina. Obuhvaćena je cijela Hrvatska.Sastavni dio pokladne povorke su i konjanici sa pokladnim jahanjem.

Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa – ''Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu'' i ocjenjivanja i degustacije kobasice (16. siječnja2016.) i centralnog događaja Đakovačkih bušara – Pokladne povorke (17. siječnja 2016.).

 

Dragi naši prijatelji, upućujemo Vam najljepše čestitke za nadolazeće blagdane i zahvaljujemo se na zajedničkoj suradnji, posjetama našoj ergeli u Đakovu, te zajedničkom druženju tijekom prošle godine na svim našim manifestacijama! Krenimo svi zajedno u još bolju NOVU 2016., s radošću!

 

Želi Vam  vaša .... DRŽAVNA ERGELA ĐAKOVO ... uz tradiciju koja traje!

 

I ove je godine Đakovčane i njihove goste u dane božićnih blagdana oduševila glazbeno-scenska predstava s konjima „TAJNA“ u kojoj su sudjelovali đakovački lipicanci s jahačima, vozačima, glumcima i statistima u raskošnoj baroknoj odjeći. U programu ja nastupilo 60 izvođača i 27 konja.

Predstava je održana u subotu navečer, 19.prosinca u dva termina, u zatvorenoj jahaonici Državne ergele u Đakovu, pred punim gledalištem. Rezervacije su uslijedile već početkom godine, a zadnjih se tjedana tražila karta više, tako da je kapacitet dvorane bio u potpunosti iskorišten.Božićni bal je gledala publika iz cijele Hrvatske. U najljepšoj božićnoj priči iz Đakova, uz brojnu publiku, uživali su savjetnik ministra turizma Ivo Bašić,  zamjenik župana osječko-baranjskog Željko Kraljičak, gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i drugi.

      

       

"Tajna" priča je o dvorskom balu i grofici Irmi, raskošne kočije voze na bal grofice,vesela kvadrilla od 8 bijelih konja i jahačica... Sve se činilo savršeno..no na bal  tada dolazi tajanstveni barun Josip.Poklanja Irmi  prelijepog bijelog konja i tajanstveno nestaje. U ponoć sluga javlja da je kočiji grofice Irme polomljen kotač te mora sa dvorskom svitom pješice do dvorca kroz šumu.

U šumi  čarolija plesa vila i bijelih konja..no drumski razbojnici otimaju Irmu, grof Josip se otkriva kao jedan od razbojnika,no  zaljubljen odluči joj pomoći   i nakon nevjerojatno vrtoglave potjere  dva jednoprega koja jure dvopreg sa Irmom, odvode je u svoj tabor.

U taboru..začarani konji i kraljica tame  u strašnom mračnom  plesu s vatrom ..i kad se činilo da Irmi nema spasa, bijeli lipicanci i njihove  vile ratnice  krenu u borbu sa silama tame .Naravno dobro pobjeđuje Sve je opet  sretno na dvoru, plešu se polke, i  kraljevski konji iz daleke Lipice dolaze na bal da pokažu svu ljepotu čarolije plesa s lipicancima.

      

      

Bijeli pastusi kretali su se po taktovima glazbe lako i lepršavo, graciozno i otmjeno, kao da su upravo izišli iz najljepših bajki. U ovoj čarobnoj sudjelovali su Državna ergela Đakovo, Ergela Lipica iz Slovenije, Udruga “Lipicanska barokna raskoš” iz Zagreba, Potkalnički plemenitaši iz Gornje Rijeke, Udruga „Domaći“ iz Osijeka, FA Slavonske kraljice i MVS "Bećarine" KUD-a "Tena" i Osnovna glazbena škola „Ivan Goran Kovačić“ iz Đakova. Ispred jahaonice je održan prigodni advent.

Stranice