• Hrvatski
  • English

Novosti

 

 

Na održanom konjičkom natjecanju Karoca "Dressage Cupa"  u dresurnom jahanju 2016. – II. Kolo u Zagrebu, 22.svibnja 2016. godine zabilježen je još jedan izvrstan nastup našeg đakovačkih jahača sa lipicanskim grlom.

Državnu  ergelu Đakovo predstavljao je jahač Goran Grizak na grlu 30 Conversano Santa.

Grizak je u utakmici za konje starosti 7 godina plasiran na 1. mjestu. U dresurnom jahanju postigao je do sada vrhunske rezultate, a njegov nastup očekujemo u utakmici III. Kola Karoca "Dressage Cupa"  koja je planirana 17.srpnja 2016. godine u Zagrebu.

Organizator ovog konjičkog natjecanja je Konjički Klub KAROCA iz Zagreba.

 

Državna ergela Đakovo bila je organizator KUP-a Državne ergele Đakovo u dresurnom jahanju u sezoni 2015./2016. godine tijekom koje je održano pet kola. Posljednje kolo, kao i FINALE KUP-a održano je 15.svibnja 2016. godine u jahaonici đakovačke ergele.

Prva utakmica je bila utakmica za mlade konje starosti 4 godine, u kojoj je prvo mjesto zauzela Tea Bašić, K.K. Đakovo, a drugo Josip Kokalović iz K.K. Đakovo.

U drugoj utakmici - kategorija A4, prva dva mjesta zauzele su jahačice iz Mađarske, prvoplasirana je Diana Megyesi, drugo je mjesto zauzela Dan Fruzsina, dok je na trećem mjestu Mara Kretonić, DEĐL.

U trećoj utakmici – kategorija A4 – Grupa A, na prvom mjestu se plasirala Ana Žderić iz K.K. Đakovo.

U četvrtoj utakmici – kategorija L-KUR, na prvom se mjestu plasirala jahačica Tea Bašić, K.K. Đakovo, plasman na slijedeća dva mjesta zauzeli su jahači Državne ergele Đakovo i Lipik, Katarina Čorić na drugom  i  Goran Grizak na trećem mjestu.

Zatim je uslijedila peta utakmica  u kategoriji – M-KUR u kojoj je prvoplasirana jahačica iz Mađarske, Katalin Borondics. Na drugom se mjestu nalazi Tea Tosenberger, K.K. Đakovo, dok je trećeplasirani Goran Grizak, DEĐL.

Šesta utakmica po redu  u kategoriji – M-KUR prvoplasirana je Tea Tosenberger iz K.K. Đakovo, dok je drugo mjesto pripalo jahačici iz susjedne Mađarske, Katalin Borondics.

Nakon održanih šest utakmica u pet kola KUP-a Državne ergele Đakovo u dresurnom jahanju za sezonu 2015./2016. u kategoriji L prvoplasirana je Katarina Ćorić, DEĐL. U kategoriji LM prvo je mjesto na ljestvici zauzela jahačica iz Mađarske Katalin Borondics.

Cilj ovog turnira bio je promidžba i pokretanje dresurnog jahanja u Slavoniji i Baranji. Dresurno jahanje je i olimpijska disciplina i kao takva plijenila je pažnju široke publike koja je mogla uživati u gracioznim i preciznim kretnjama konja,  kroz koju su morali pokazati osnovne kretnje: hod, kas, galop, te prijelaze iz jedne vrste kretanja u drugi.

 

  

U Lukavcu je u periodu 12.-14.5.2016., u organizaciji kompanije Nuhanović d.o.o., a uz podršku Općine Lukavac, Turističke zajednice TK, Vlade TK i dva federalna ministarstva, otvoren 14. Sajam turizma “LIST”.Sajam je internacionalnog karaktera sa 130 izlagača iz deset zemalja koji su predstavili turističku ponudu, te kulturnu i povijesnu baštinu svojih naroda i država.Osim TK i BiH na sajmu su sudjelovali izlagači iz Indonezije, Malezije, Mađarske, Crne Gore i Hrvatske.

    

    

Turistička zajednica grada Đakova, Turistička zajednica grada Lipika te Državna ergela Đakovo i Lipik su dana 13.5.2016. na sajmu obavili razgovore sa tvrtkomTuristička prizma Ltd. Kompanija Turistička Prizma iz Novog Sada (Srbija) je tvrtka specijalizirana za područje marketinga i konzaltinga za turističku industriju.

Područje rada:

 -B2B Sajam turizma “Berza Turističke Prizme” , Novi Sad , Srbija

- B2B Sajam turizma “Tour – Ex – Yu” , Ex Yu regija
- Workshop Turističke Prizme
- Časopis “Turistička Prizma”
- Časopis “Berza Turističke Prizme”
- Radio emisija “Turistička Prizma”
- Konsalting

Dodatni razgovori su obavljeni i sa turističkim agencijama, a to su Elke Tours, Lukavac i Nermaris d.o.o., Gračanica. Vrlo kvalitetan i informativan razgovor je obavljen sa Turističkom organizacijom Mađarske – Hungarian Tourism Ltd. gdje smo dobili kvalitetene informacije o važnim turističkim agencijama u Mađarskoj te o važnim sajmovima iz područja turizma u Mađarskoj. (Izvor: TZ Đakovo)    

 

 

Državna ergela Đakovo dana 15.svibnja 2016. godine (nedjelja) organizira 5.kolo - FINALE KUPA Državne ergele Đakovo u dresurnom jahanju.Natjecanje će se održati u zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo (A.Šenoe 45, Đakovo) s početkom u 10:00 sati. Cilj ovog turnira je promidžba i pokretanje dresurnog jahanja u Slavoniji i Baranji. Organizator natjecanja je Državna ergela Đakovo i Lipik.

Pozivamo sve znatiželjnike i zaljubljenike u konjički sport i u konje općenito da nam se pridruže i podrže sve natjecatelje. Dresurno jahanje je i olimpijska disciplina i kao takva plijeni pažnju široke publike koja će moći uživati u gracioznim i preciznim kretnjama konja,  kroz koje mora pokazati osnovne kretnje: hod, kas, galop te prijelaze iz jedne vrste kretanja u drugi.                     

Ulaz na turnir za posjetitelje slobodan.

PREUZIMANJE DOKUMENTA:  KUP Državne ergele Đakovo u dresurnom jahanju - FINALE

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo u subotu, 07. svibnja 2016. godine u 17:30 održano je ZAPREŽNO NATJECANJE (sezona 2015/2016) - KUP DRŽAVNE ERGELE ĐAKOVO U VOŽNJI ZAPREGA - finale, u kategorijama jednoprega i dvoprega. Nakon završenog prvog i drugo kola KUP-a u finalnom natjecanju nastupilo je u kategoriji jednoprega pet, a u kategoriji  dvoprega, šest vozača. U kategoriji jednoprega plasirali su se članovi ZK Slavonac i to: prvoplasirani je Marko Albertović, drugo mjesto na ljestivi pripalo je Deže Ivanu, dok je trećeplasirani Antonio Mačinković. U kategoriji dvoprega prvo mjesto na ljestvici zauzeo je Antun Živić - DEĐL, drugoplasirani je vozač Boris Liović – KU Lipicanac iz Ruščice, dok je treće mjesto pripalo Danku Drobnjaku iz Državne ergele Đakovo.

U sveukupnom plasmanu KUP-a Državne ergele Đakovo u vožnji zaprega nakon održanih kola u dvije kategorije, u vožnji jednoprega prvoplasirani je Tomislav Drenjančević – DEĐL, drugo je mjesto na ljestivici zauzeo Ivan Mirković – KU Lipicanac, dok je treće pripalo Tomislavu Maku iz KK Slavonac.

U kategoriji dvoprega prvo je mjesto zauzeo Boris Liović – KU Lipicanac, drugo Adama Dorić – ZK Slavonac, dok je plasman na trećem mjestu pripalo Draženu Mađareviću iz ZK Slavonac.

Stranice