• Hrvatski
  • English

Novosti

 

 

U zatvorenoj jahaonici Državne ergele Đakovo u subotu, 27.rujna 2014.godine u 16:00 sati održat će se još jedna predstava izuzetno atraktivnog konjičkog programa na zahtjev velikog broja turista koji će ovoga vikenda boraviti u Slavoniji.

Predstava u trajanju od 30 minuta zamišljena je kao glazbeno prikazni program rada i obuke konja Državne ergele Đakovo.Prikazat će se rad jahača - kvadrila sa četiri jahača i rad dvaju jahača u paru („Pas De Deux“), te program sa zapregama - zasebne točke sa jednopregom,dvoprezima i četveropregom. Konji koji sudjeluju u programu lipicanske su pasmine u vlasništvu ergele Đakovo.

Ulaznice za predstavu: 15,00 kn za djecu, učenike, studente i umirovljenike, te za odrasle posjetitelje po cijeni od 20,00 kn mogu se nabaviti prije početka programa u jahaonici.Napomena: U cijenu ulaznice nije uključen obilazak ergele Đakovo.

 

Posebna ponuda za organizirane turističke grupe po promotivnoj cijeni koja uključuje:

Konjičku predstava u zatvorenoj jahaonici ergele Đakovo + obilazak Pastuharne uz pratnju turističkih vodiča.Rezervacije za turističke grupe u dogovoru sa turističkim odjelom Ergele.

 

REZERVACIJE ZA TURISTIČKE GRUPE:

Silvija Butković,viši stručni referent za turizam i marketing                

e-mail: sbutkovic@dedl.hr

GSM : 099/215 23 78

 

Na međunarodnom otvorenom prvenstvu u vožnji zaprega u Sloveniji održanom u Lipici od 12.- 14.rujna 2014. svoje učešće u nastupu prijavili su i vozači Državne ergele Đakovo sa svojim lipicanskim grlima. U vožnji dvoprega na otvorenom prvenstvu đakovačku ergelu predstavio je vozač Josip Zirn. Ergela Đakovo također se kao gost predstavila u programu "Otvorenih vrata Lipice " u kojem su se predstavili sa četveropregom Tomislav Obrovac, kao vozač i suvozači Antun Živić i Marijan Stubičan, te jednim dvopregom vozač Josip Zirn uz suvozača Tomislava Drenjančevića.

Izvrsni plasman tijekom ovogodišnjeg trodnevnog takmičenja imao je vozač đakovačke ergele, Josip Zirn koji je prvog dana zauzeo 3. mjesto u dresuri, drugog dana 1. mjesto u maratonu, a trećeg u disciplini vožnje preciznosti pripalo mi je 3.mjesto. U ukupnom plasmanu na ovom međunardnom otvorenom prvenstvu u vožnji zaprega vozač Josip Zirn plasirao se 3. mjestu.

 

Od 5. - 7. rujna 2014. godine održan je 22.jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji je okupio preko 500 izlagača i 15 zemalja. Jesenski sajam poznat je međunarodni, prvenstveno stočarski, ali i gospodarski i obrtnički sajam na kojemu su zastupljena posljednja dostignuća na tim poljima.Na ovogodišnjem sajmu Državna ergela Đakovo predstavia se mnogobrojnim posjetiteljima reklamnim promo-materijalima, te svojim lipicancima koji su nastupili na održanoj izložbi konja upriličenoj kao dio programa ove izuzetno posjećene tradicionalne manifestacije.

Đakovačka ergela je nastupila u kategoriji lipicanskih pastuha sa dva grla i to: 202 Maestoso Batosta V-5 uz osvojeno 1. mjesto, dok je pastuhu 281 Siglavy Trofetta XI – 4 pripalo 3. mjesto na izložbi.

 

U Đakovu, 2.rujna 2014.

Kočija đakovačke ergele u kojoj se vozila engleska kraljica Elizabeta II. prilikom svog posjeta gradu Đakovu 1972. godine, pronašla je  svoje mjesto u snimanju novog glazbenog spota Jacquesa Houdeka. Spot je ujedno i razlog posjeta Slavonijii, gradu  Đakovu i Strizivojni. U njemu sudjeluju Kulturno-umjetnička društva Sklad iz Đakova i Šokadija iz Strizivojne. Strossmayerov trg ispred đakovačke katedrale, Strossmayerov park, gradsko korzo i Gradski podrum odabrane su kao najatraktivnije lokacije za snimanje, koje ujedno čine prepoznatljivu turističku lokaciju grada Đakova i Slavonije uopće.

U Đakovu, 2.srpnja 2014.

Prilikom današnjeg boravka u Slavoniji, glazbenik Jacques Houdek posjetio je sa svojom ekipom i đakovačku ergelu.U razgovoru sa ravnateljem Nidalom Korabijem, ravnateljem Državne ergele Đakovo i Lipik obišao je lokaciju Pastuharne. Priču o povijesti ergele kao i o životu konja lipicnaca pratio je sa velikim zanimanjem uz mnogobrojna pitanja. Nije krio oduševljenje ljepotom, gracioznošću i energijom ovih divnih stvorenja.Zatvorena jahaonica za konjičke sportove privukla je također veliku pažnju, a posebno kočija u kojoj se vozila kraljica Elizabeta II. prilikom svog dolaska u Đakovo 1972. godine.

Kočija će također pronaći svoje mjesto u snimanju novog spota koji je ujedno i razlog posjeta Slavonijii, gradu  Đakovu i Strizivojni. U spotu sudjeluju Kulturno-umjetnička društva Sklad iz Đakova i Šokadija iz Strizivojne. Strossmayerov trg ispred đakovačke katedrale, Strossmayerov park, gradsko korzo i Gradski podrum odabrane su kao najatraktivnije lokacije za snimanje, koje ujedno čine prepoznatljivu turističku lokaciju grada Đakova i Slavonije uopće.

Stranice

Kalendar događanja